Application Engineer (Hasselt – België)

On Time Engineers is op zoek naar een Application Engineer voor onze opdrachtgever in Hasselt, België. Ben je technisch en commercieel ingesteld? Is het begeleiden van volledige verkooptrajecten van complexe machines echt iets voor jou? Dan heeft On Time Engineers de ideale baan voor jou!

Be On Time en reageer snel nu de vacature nog beschikbaar is! Let op: deze functie is geen detachering of een tijdelijk contract. Je ontvangt direct een contract van onze opdrachtgever.

 

Over de functie
Als Application Engineer ben je werkzaam op de afdeling Applications en ben je verantwoordelijk voor de technisch-commerciële ondersteuning bij de verkoop van complexe machines en technische oplossingen. Je bent de spil tussen de (Area)Sales Managers en de technische disciplines.

In deze rol ga je niet zelf aan de slag met het ontwerpen van nieuwe machines maar kijk je mee over de schouder van engineers uit verschillende disciplines. Je ondersteunt de verkoop afdeling bij het geven van demo’s aan eindklanten. Naast je technische kennis ben je sales gericht. Je maakt rapportages van de demo’s en afhankelijk van het product wat gedemonstreerd wordt, moet je de machines daarop instellen.

Nadat de R&D afdeling nieuwe applicaties heeft bedacht, is het aan de Application Engineer om te testen of de applicaties werken. Verder beheer je de demo-machines en zoek je naar verbeteringen voor bepaalde applicaties. Af en toe train je het serviceteam bij nieuwe applicaties.

Je hoofdtaak is het begeleiden van het volledige verkooptraject van de machines, vanaf het eerste klantencontact tot het succesvol overdragen aan het projectteam.

 

Wat vragen we?

Je hebt een bachelor/master met specialisatie elektromechanica/automatisatie;
Bij voorkeur heb je reeds een eerste ervaring als Application Engineer in een vergelijkbare industrie;
Je bent bereid om 10-15% van de tijd te reizen, zowel in het binnen- als buitenland;
Je bent een teamplayer die gedreven is en houdt van technische uitdagingen;
Je spreekt uitstekend Nederlands en zeer goed Engels. Kennis van Duits en/of Frans is een pluspunt.

 

De arbeidsvoorwaarden

Een zeer zelfstandige functie in een prettige, informele werksfeer. Je wordt aangestuurd door de Chief Sales Officer in Hasselt.

Verder bieden we:

Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
Direct een contract bij onze opdrachtgever;
Mogelijkheid om de wereld te zien en je internationaal te ontwikkelen;
Een uitdagende baan in een technisch hoogwaardige en informele organisatie;
Een afwisselende baan met enthousiaste collega’s in een prettige no-nonsense werkomgeving;
Veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever is gevestigd in Eindhoven, Hasselt (België) en Denver (VS). De organisatie is een gerenommeerde en succesvolle onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en installeren van optische sorteermachines. Ze realiseren kwalitatief hoogwaardige hightech mechatronische maatwerkoplossingen voor internationale klanten in de levensmiddelenindustrie. De technologie biedt opdrachtgevers de mogelijkheid de kosten voor productverwerking te reduceren en optimale kwaliteit te realiseren.

Onze opdrachtgever werkt met een gedreven team van ruim 75 professionals in Nederland, België en de VS en beschikt over een sterk agenten netwerk (wereldwijd) aan verdere uitbouw van hun goede reputatie als betrouwbare business partner.

 

Solliciteren

Heb je na het lezen van onze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met On Time Engineers, Eda Demir via telefoon nummer 06 – 196 229 44. Je kunt ook mailen naar e.demir@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en onze vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Bij een voldoende match zullen wij binnen twee werkdagen contact met je opnemen.