Business Development Engineer

On Time Engineers is voor onze opdrachtgever op zoek naar een Business Development Engineer die veelal in het westen van het land de huidige en toekomstige business zal gaan opzetten en ontwikkelen. Wil jij werken bij een internationale technische advies- en handelsorganisatie waar geen dag hetzelfde is? Ben jij na een aantal jaren als ontwikkelaar of technisch medewerker binnen- of buitendienst in ons marktsegment toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Be On Time en reageer nu de vacature nog beschikbaar is! Deze vacature is GEEN detachering, je krijgt direct een contract aangeboden van onze opdrachtgever. Ons doel is om jullie bij elkaar te brengen en het sollicitatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Je werkt in deze rol vanuit huis maar bent vooral actief in het westen van het land. Onze opdrachtgever heeft een hoofdkantoor in het oosten van het land (Haaksbergen) waar je naar wens naar toe kunt.

 

Over de functie

Als Business Development Engineer van de afdeling Sales en Business Development ben je verantwoordelijk voor een eigen klantengroep in Nederland, waarbij het vertalen van applicatiewensen van de klant naar productkeuzes uit het portfolio van onze opdrachtgever tot je dagelijkse werkzaamheden behoort.
Je begeleidt projecten van concept via ontwikkeling tot productie en bent voor de klant tijdens dit proces een sparringpartner als het aankomt op technische vraagstukken. Je neemt regelmatig deel aan trainingen over de allernieuwste technologieën en product roadmaps en onderhoudt daarbij rechtstreeks contact met fabrikanten. Daarnaast biedt je ondersteuning tijdens beurzen en acquireert nieuwe klanten. Een flinke verantwoordelijkheid want zo draag je bij aan de groei van de organisatie. Dankzij jouw inzet is hoge klanttevredenheid vanzelfsprekend!

Overige activiteiten zijn:

Je bewaakt budgetten, omzet, marge en kosten per klant;
Je maakt offertes en volgt deze op;
Je stuurt en bewaakt geïnitieerde projecten;
Je draagt zorg voor goede interne en externe communicatie;
Je informeert de klant proactief over wijzigingen, voorwaarden en mogelijkheden;
Je controleert en bewaakt de procedure van service verlening en klachtenafhandeling;
Je documenteert bezoekverslagen;
Je draagt kennis over.

 

Functie wensen

Je hebt een afgeronde technische MBO niveau 4 of een HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van Elektronica/Informatica maar in ieder geval met veel (Embedded) Computing affiniteit.
Je hebt door je ervaring inmiddels een gedegen netwerk opgebouwd. Je bent initiatiefrijk, enthousiast en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor humor. Een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal is een vereiste (Duits is een pré).

 

Onze opdrachtgever biedt  

Onze opdrachtgever biedt jou een dynamische en energieke baan in een prettige werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om je zowel op persoonlijk als professioneel vlak verder te ontwikkelen.
Ze zijn een open en sociaal bedrijf met aandacht voor de mensen en kijken goed naar de balans tussen werk en privé. Daarnaast bieden ze een uitdagende werkplek in een internationale organisatie. De overige arbeidsvoorwaarden zijn:

Direct een (vast) contract in loondienst van onze opdrachtgever;
Een aantrekkelijke salaris;
Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket dat is afgestemd op jouw competenties;
Een bonussysteem;
Auto van de zaak;
Laptop en een telefoon;
25 vakantiedagen en 6 ADV dagen;
De mogelijkheid om thuis te werken;
Voldoende begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden;
Veel zelfstandigheid en vrijheid binnen je baan;
Aantrekkelijke pensioenregeling.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever heeft ongeveer 60 medewerkers in dienst en is een vooraanstaand distributeur van technologisch hoogwaardige elektronische componenten, modules en systemen voor de Europese markt. Het hoofdkantoor en tevens logistieke centrum is gevestigd in Nederland (Haaksbergen). Daarnaast heeft de organisatie verkoopkantoren in Nederland, Duitsland (2), Groot Brittannië, Oostenrijk, Denemarken en Italië.

Solliciteren?

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met Eda Demir via telefoon nummer 06  196 229 44. Mailen kan ook naar e.demir@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en de vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.

Choose File
Bedankt! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps, er ging iets fout. Probeer het opnieuw.