Field Service Engineer

On Time Engineers zoekt per direct een junior en senior level Field Service Engineer voor onze opdrachtgever in Eindhoven. In deze functie ben je (na een uitvoerige interne training) bij internationale klanten verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van optische sorteermachines op zowel hardware als software gebied. Wil je deel uitmaken van een groeiende organisatie en een plek binnen een multidisciplinaire team? Wil je een bijdrage leveren aan de groei van deze organisatie waar je tevens de mogelijkheid krijgt om een carrière stap te maken? Dan heeft On Time Engineers de ideale baan voor jou als Service Engineer!

De functie is DIRECT in loondienst van onze opdrachtgever. Dus GEEN detachering of tijdelijk werk. Door de actuele groei van de organisatie krijg je vanzelfsprekend de mogelijkheid om een carrière stappen te maken.

 

Over de functie
Als Field Service Engineer ben je verantwoordelijk voor installatie, service en onderhoud van de machines die wereldwijd gestationeerd zijn. Deels kun je via je laptop inbellen en storingen oplossen maar reis je ook naar de klant. Na installatie van de sorteermachine in de lijn op locatie, instrueer je de dedicated medewerker/technische dienst van de klant om de machine te leren gebruiken, servicen, instellen en eerstelijns storingen te verhelpen. Ervaringen met machines en verbeterplannen deel je met je Service- en Engineering collega’s. Je legt verantwoording af aan de Manager Service & Spare Parts.

 

Wat vragen we?

 • Je hebt een VMBO/MBO niveau opleiding afgerond richting Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek (of soortgelijk);
 • Je hebt minimaal 1 jaar (junior) of vanaf 5 jaar (senior) werkervaring in een zelfstandige, internationale servicefunctie bij een machinebouwer (automotive is ook welkom);
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zodat je je bij de klant op alle niveaus goed kunt bewegen;
 • Je bent bereid om 50% van je tijd te reizen en in het buitenland te werken wanneer je een Senior bent;
 • Indien je Junior bent, zal je het eerste jaar intern werken vanuit Eindhoven vestiging;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van Duits of Spaans is een pre.

 

De arbeidsvoorwaarden

Een prettige, informele werksfeer en een zeer zelfstandige functie. Je komt te werken in een technisch hoogwaardige organisatie met veel ruimte voor persoonlijke groei en eigen initiatief.

Verder bieden we je:

 • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Direct een contract in loondienst van onze opdrachtgever;
 • 24 vakantiedagen;
 • Mogelijkheid om de wereld te zien en je internationaal te ontwikkelen;
 • Een uitdagende baan in een technisch hoogwaardige en informele organisatie;
 • Veel ruimte voor persoonlijke groei en eigen initiatief;
 • Een afwisselende baan met enthousiaste collega’s in een prettige no-nonsense werkomgeving;
 • Veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever is gevestigd in Eindhoven, Hasselt en Denver. De organisatie is een gerenommeerde en succesvolle onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en installeren van optische sorteermachines. Ze realiseren kwalitatief hoogwaardige hightech mechatronische maatwerkoplossingen voor internationale klanten in de levensmiddelenindustrie. De technologie biedt opdrachtgevers de mogelijkheid de kosten voor productverwerking te reduceren en optimale kwaliteit te realiseren.

Onze opdrachtgever werkt met een gedreven team van ruim 75 professionals in Nederland, België en de VS en beschikt over een sterk agenten netwerk (wereldwijd) aan verdere uitbouw van hun goede reputatie als betrouwbare business partner.

 

Solliciteren

Heb je na het lezen van onze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met On Time Engineers, Eda Demir via telefoon nummer 06 – 196 229 44. Je kunt ook mailen naar e.demir@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en onze vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Bij een voldoende match zullen wij binnen twee werkdagen contact met je opnemen.