Junior Mechanical Designer

On Time Engineers zoekt een Junior Mechanical Designer voor onze opdrachtgever in Eindhoven. Heb jij een brede interesse in de techniek en vind je het een uitdaging om aan het begin te staan van het ontwerp van diverse complexe producten voor onze veelzijdige klanten? Dan is de baan van Junior Mechanical Designer je op het lijf geschreven. Een baan waarin je een functie vervult en een grote diversiteit vindt in projecten. Dit levert een win-win situatie op: jij, een uitdagende en zelfstandige baan met veel ruimte voor eigen inbreng en op termijn diverse doorgroeimogelijkheden. Wij, innovatieve producten die leiden tot tevreden klanten.

Let op: dit is geen tijdelijke functie of detachering. Het eerste jaar werk je via On Time Engineers en daarna ga je over naar onze eindklant waar je direct een vaste aanstelling staat te wachten!

Be On Time en reageer nu de vacature nog beschikbaar is!

 

Waar kom je te werken als Junior Mechanical Designer?

Onze opdrachtgever is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met zestien werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. Wereldwijd werken er 2800 collega’s. Creativiteit en werkplezier staan centraal en ze hechten grote waarde aan persoonlijke relaties.

De organisatie is opgericht in 1985 bestaat uit diverse ontwikkelteams van totaal ruim 220 ontwikkelaars, die hun werkzaamheden uitvoeren op verschillende locaties bij de verschillende werkmaatschappijen in Son, Enschede, Echt en Erfurt (Duitsland). Onze opdrachtgever biedt een combinatie van diensten over de totale product lifecycle van hoogwaardige industriële elektronicatoepassingen. Deze diensten bestaan uit co-development tot en met sustaining services.

 

Wat ga je doen als Junior Mechanical Designer?

Als Junior Mechanical Designer krijg je een gedegen inwerktraject. Je maakt onderdeel uit van de groep Mechanical Engineering. Je bent mede verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerp van het gehele (sub)systeem rondom de elektronica. In deze functie werk je ook samen met het Elektromechanica team en de Embedded Systems teams.

Tot je taken behoren ook:

 • Onder begeleiding van (Senior) Designer ontwerpen, implementeren, testen en documenteren van werktuigbouwkundige constructies en (delen van) equipment;
 • Onder begeleiding uitvoeren van haalbaarheidsstudies;
 • Deelnemen aan Design en/of Proces FMEA’s;
 • Opstellen van product (productie) verbetervoorstellen;
 • Volgens planning afwikkelen van toegekende werkzaamheden;
 • Het op de hoogte zijn en blijven van beschikbare (productie) technologie.

 

Wat vragen we van je?

Allereerst ben je communicatief en sociaalvaardig. Je weet zowel met je collega’s, leveranciers en klanten goede contacten te onderhouden en weet wat er speelt bij de verschillende partijen. Om zaken helder te krijgen ben je in staat goed te luisteren en door te vragen zodat je over de juiste informatie beschikt. Daarnaast heb je een brede interesse in de techniek op mechanisch gebied, maar ook affiniteit met het ontwerpen van elektronische systemen. Het is voor jou dan ook vanzelfsprekend dat je bij blijft in de ontwikkelingen van je vakgebied. Je bent in staat om in teamverband te werken maar ook zelfstandig kun je je functie prima vervullen. Het spreekt voor zich dat je netjes en accuraat bent in je werk en dat je ontwerpen zo optimaal mogelijk en nauwkeurig gemaakt zijn.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde MBO of en HBO opleiding in de richting Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
 • Pre wanneer je ervaring hebt met NX (pre) of een ander 3D ontwerppakket;
 • Pre wanneer je kennis of interesse hebt in het uitvoeren van FEM-berekeningen;
 • Een pragmatische en probleemoplossende instelling;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.

 

Wat bieden wij je als Junior Mechanical Designer?

In de rol van Junior Mechanical Designer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van de organisatie. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • Flexibele begin- en eindtijden;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding.

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er, afhankelijk van je ambities, voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Solliciteren

Heb je na het lezen van deze vacature vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met Eda Demir via telefoon nummer 06 – 196 229 44. Mailen kan ook naar e.demir@on-time-engineers.nl