On Time Engineers is voor onze opdrachtgever op zoek naar een Lead Design / Mechanical Engineer, werklocatie Eindhoven. Heb jij technische bagage en vind je het leuk om technisch inhoudelijk sturing te geven aan een groep Engineers? Ben je de coach die we zoeken en wil je zorgdragen voor de ontwikkeling van competenties van je teamleden? Ja? Dan hebben wij de perfecte rol voor jou!

Be On Time en reageer nu de vacature nog beschikbaar is! Let wel: voor deze functie heb je de mogelijkheid om direct in loondienst te treden van onze opdrachtgever. Ons doel is om jullie bij elkaar te brengen en het sollicitatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Over de functie

Als Lead Design / Mechanical Engineer voer je zelf projecten uit, biedt je technisch inhoudelijk sturing en geef je leiding aan een groep Engineers (cluster). Hierbij streven we naar een pragmatische en open werkcultuur waarin iedereen de kans krijgt te leren. Er moet ruimte en draagvlak zijn voor alle vragen maar ook voor kritiek, melden van misstanden en verbeterpunten. Op deze wijze wordt het zelfstandig functioneren naar een hoger niveau getild.

Bovenstaande wordt bewerkstelligd door laagdrempelige communicatie, formele contactmomenten  met proactieve coaching on the job. Bij vragen krijgen de teamleden de mogelijkheid om zich op (ontwerp)technische competenties te ontwikkelen.

Je werkzaamheden zijn divers en bestaan uit:

 Technisch inhoudelijk sturing- en leidinggeven aan een groep Engineers;
 Proactief coachen en zorgdragen voor de ontwikkeling van de competenties van je teamleden;
 Bevorderen en/of borging van kwaliteit en uniformiteit waardoor wordt voldaan aan gestelde eisen en standaarden;
 Overleg en afstemming met andere Lead Engineers t.b.v. planning en werkverdeling van nieuwe en/of lopende projecten;
 Helikopter view op planning van clusterleden en het bijsturen op eventuele prioriteiten;
 Ontwerpen en realiseren van functionele hightech industriële verpakkingen;
 Het opstellen van het “plan van eisen” in nauw overleg met eindklanten;
 Het kunnen uitvoeren van constructie-/ sterkteberekeningen is een pré;
 Aanmaken technische documentatie;
 Calculatie en werkvoorbereiding;
 Het benaderen van de leveranciers voor initiële inkoop;
 Prototype orders begeleiden;
 Productiedossier vorming voor “release for volume”;
 Je legt verantwoording af aan en adviseert de Manager Engineering.

 

Wat vraagt onze opdrachtgever?

 Minimaal een afgeronde HBO niveau opleiding richting Industrieel (Product) Ontwerpen, Werktuigbouwkunde of een aanverwante richting;
 Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 Ervaring met 3D CAD (bij voorkeur SolidWorks of Siemens NX);
 Enkele jaren werkervaring (als engineer) in maakindustrie is een pré.

 

Over welke eigenschappen moet je beschikken?

 Een teamspeler die ook in staat is zelfstandig te werken;
 In staat zijn om Teamleden op een constructieve en positieve manier te begeleiden in hun ontwikkeling;
 Het kunnen bevorderen van een omgeving waarin teamleden zich thuis voelen en kunnen blijven ontwikkelen;
 Toegankelijk, empathisch, begripvol en transparant;
 Praktisch, accuraat, planmatig en stressbestendig;
 Communicatief sterk, representatief, didactisch en commercieel inzicht;
 Daadkrachtig, doorzettingsvermogen en beslissingen durven nemen;
 Je bent proactief en durft nieuwe ideeën in te brengen.

 

Onze opdrachtgever biedt

Werken bij onze opdrachtgever betekent onderdeel zijn van een sterk groeiende, wereldwijd opererende organisatie. Ondanks het sterk internationale karakter en ruim 500 collega’s in Nederland kenmerkt de organisatie zich door haar informele karakter en korte communicatielijnen.

Binnen de organisatie krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen op zowel persoonlijk- als professioneel vlak. Ze hechten veel waarde aan een collegiale en prettige werksfeer. Uiteraard stellen ze middelen ter beschikking die jij nodig hebt om deze functie goed uit te kunnen voeren. Het salaris is aantrekkelijk en afhankelijk van je kennis en ervaring.

De organisatie heeft een eigen arbeidsvoorwaardenpakket en biedt een collectieve pensioenregeling. Ben je zelden ziek? Goed nieuws; je kan dan bij een fulltime dienstverband tot 5 extra vrije dagen per jaar sparen. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om gebruik te maken van hun eigen Fitness faciliteit en van het fietsplan.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever hoort tot de wereldwijde top op het gebied van hightech verpakkingen en tooling. Ze ontwikkelen, cleanen, produceren en beheren de logistieke stroom van verpakkingen voor hoogwaardige industriële producten. Zeer kwetsbare, kostbare onderdelen krijgen hierbij de bescherming die ze nodig hebben tijdens transport over de hele wereld.

Hun kracht zit in de totaaloplossing. Ze ontwikkelen niet alleen klant specifieke verpakkingsmaterialen, maar verzorgen het gehele traject. Vanuit het service center zorgt de organisatie dat waar ook ter wereld herbruikbare verpakkingen worden opgehaald, gereinigd en gerepareerd tot nieuwstaat. Ze doen dat voor wereldspelers uit o.a. de semiconductor-, elektronica-, aerospace-, medische industrie, machinebouw en mechanische componenten.

De organisatie telt ruim 500 medewerkers verspreid over 7 vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. Daarnaast hebben ze een vestiging in Maleisië, Singapore en twee vestigingen in Amerika.

Solliciteren?

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met Eda Demir via telefoon nummer 06  196 229 44. Mailen kan ook naar e.demir@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en de vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.

Choose File
Bedankt! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps, er ging iets fout. Probeer het opnieuw.