Manager Engineer

On Time Engineers is voor onze opdrachtgever in Eindhoven op zoek naar een ervaren Manager Engineer. Ben jij een leider met sterke soft skills, die gemakkelijk met verschillende mensen overweg kan? Klaar om waanzinnige projecten te realiseren en om de prestaties van jouw development team te maximaliseren? If so…

Be On Time en reageer nu de vacature nog beschikbaar is! Let wel: deze vacature is geen detachering, je krijgt DIRECT een contract van onze opdrachtgever. Ons doel is om jullie bij elkaar te brengen en het sollicitatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Over de functie

Als Manager Engineering overzie je de drie multidisciplinaire Agile ontwikkelingsteams. Je bent een leider met sterke soft skills, die gemakkelijk met verschillende mensen overweg kan. Je kunt een team van ontwikkelaars leiden, motiveren en uitdagen. Onze opdrachtgever heeft mensen met verschillende expertises, zoals hardware, (embedded) software, data analytics en testing. Samen werken ze aan het ontwikkelen van next gen sensorsystemen voor predictive maintenance!

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van jouw team. Je werkt nauw samen met eindklanten om te zorgen, dat getalenteerde developers zo effectief mogelijk worden ingezet op verschillende projecten. Samen met de Marketing Manager en (externe) recruiters zorg je dat je continu nieuw talent aantrekken om het team uit te breiden waar nodig.

Je helpt om klantverwachtingen te vertalen naar een productvisie, releaseplan en product roadmap. Je kunt de developers goed uitleggen hoe deze producten moeten werken en waarom ze relevant zijn. Met het team giet je de klantwensen in realistische epics en stories, en zorg je voor accurate planningen en budgetten. Door steeds helder te communiceren voorkom je verrassingen bij klanten en collega’s.

Het team groeit. Voor jou creëert dit kansen om verantwoordelijk te worden voor een groter team waar details worden overgenomen door product owners, projectmanagers en architecten. Zo kan jij de strategie op een hoger niveau uitstippelen en nóg meer impact te maken!

 

Je verantwoordelijkheden

De prestaties van het ontwikkelingsteam maximaliseren en een tevredenheidsscore onder werknemers behouden;
Een scherpe planning maken en hanteren van project resources en deliverables;
Een teamcultuur creëren van transparantie, vertrouwen en constante verbetering;
De klantverwachtingen volledig begrijpen en deze vertalen naar een sprint backlog;
De scope, het budget en de tijdlijn van projecten bewaken;
Zowel klanten als interne teams goed geïnformeerd houden met constante rapportages;
Een tevredenheidsscore onder klanten realiseren van tenminste 8/10.

 

Functie wensen

5-10 jaar ervaring in een ontwikkelingsomgeving bij andere bedrijven;
Je hart gaat sneller kloppen van IoT en machine learning;
Je hebt een Bachelor or Master diploma in software, elektronica of een andere technisch vakgebied dat gelinkt is aan slimme systemen;
2+ jaar ervaring als Product Owner of een soortgelijke rol;
Het vermogen om snel tot de kern van een probleem te komen met oog voor detail;
Kennis over hardware, software ontwikkelingen, Cloud technologie en data analyse;
Vaardigheden om software en hardware teams te coachen te helpen ontwikkelen;
Een sterke visie over hoe ontwikkelingsprocessen verbeterd kunnen worden;
Sterke communicatievaardigheden voor interne teams en naar klanten (in EN + NL).

 

Onze opdrachtgever biedt  

Wanneer je het team van onze opdrachtgever komt versterken, kom je te werken binnen een hecht en een informele organisatie. Je helpt de organisatie pionieren met technieken die nog in de kinderschoenen staan. Een hele gave en uitdagende functie dus. De organisatie heeft veel aandacht voor de persoon en is teamontwikkeling erg belangrijk.

Een aantrekkelijke salaris met direct een (vast) contract bij onze opdrachtgever;
Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket dat is afgestemd op jouw competenties en ervaring;
26 vakantiedagen;
Jaarlijks een prestatiebonus;
Regelmatig een gezellig teamuitje (men hecht veel waarde aan teambuilding en maken dan ook geregeld tijd vrij om samen wat te ondernemen!);
Veel zelfstandigheid en vrijheid binnen je baan;
Aantrekkelijke pensioenregeling en een reiskostenvergoeding.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever is een jong en dynamisch bedrijf, bestaande uit zo’n 30 slimme hardware en software engineers. Ze zijn niet zomaar een toonaangevende industry 4.0 innovator. Ze zijn een team van getalenteerde, hardwerkende professionals die door middel van technologie, verandering teweeg willen brengen. Door het produceren van zeer accurate sensoren en de bijbehorende analyse, helpen ze industriële bedrijven om ongeplande downtime te voorkomen en de levensduur van hun machines te verlengen. Samen maken ze industrial operations effectiever en duurzamer!

Solliciteren?

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met Eda Demir via telefoon nummer 06  196 229 44. Mailen kan ook naar e.demir@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en de vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.