Mechanical Engineer

On Time Engineers is voor onze opdrachtgever in Zaltbommel e.o. op zoek naar een Mechanical Engineer. Ben jij kundig in het (her)ontwerpen van producten en ken je de taal van plaatstaal en/of kunststof? Geloof jij dat standaardisatie van ontwerpen het fundament is voor een goed productportfolio? Dan hebben we een match!

Be On Time en reageer nu de vacature nog beschikbaar is! In deze functie krijg je direct een contract van onze opdrachtgever en zijn we een dedicated recruitment partner van dit bedrijf. Ons doel is om jullie bij elkaar te brengen en de procedure voor beide kanten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Over de functie

Als Mechanical Engineer help je mee met de ontwikkeling van nieuwe weegproducten. Je bent in staat om enerzijds de meest gebruikte onderdelen te standaardiseren en anderzijds klant specifieke aanvragen uit te werken en door te rekenen. Je werkt aan de standaardisering van huidige producten met de doelstelling minder variatie tussen de verschillende types en een gegarandeerd hoge kwaliteit.

Je bent in staat om het ontwerp door te rekenen op statische en dynamische belasting met behulp van FEM software en zorgt ervoor dat het ontwerp voldoet aan de veiligheidsnormen. Je werkt samen met de andere engineers om het ontwerp te optimaliseren en zo te bouwen aan een volledig productportfolio. Je hebt de kans om vanuit jouw ervaring een PLM-systeem in te richten.

 

Wat ga je doen?

(Her)ontwerpen van mobiele weegoplossingen (men werkt nu in SolidWorks);
Het initiëren en uitwerken van ontwerpstandaardisatie;
Producten doorrekenen op statische belasting (FEM);
PLM opzetten en inrichten samen met Engineering Leader.

 

Wat breng je mee?

Je hebt ervaring met het uitdenken van constructies en ontwerpen in 3D-CAD;
Je denkt en werkt op Hbo-niveau (bij voorkeur werktuigbouwkunde, industrieel productontwerpen, of mechatronica);
Ervaring met GD&T-principes, DFMA of in de maakindustrie is een pré;
Heb je ervaring in het plaatstaal? Dan is ervaring met stalen en rvs-onderdelen die worden gesneden, gefreesd, gezet en gelast een must. Ervaring met hogesterktestalen is een pré;
Heb je ervaring in kunststof? Dan is ervaring heeft met rapid prototyping en het ontwerpen van spuitgietwaardige producten een vereiste.

 

Onze opdrachtgever biedt

Een mooi salaris tussen de € 3.500 en € 3.800 bruto per maand, conform CAO Metalektro;
27 vakantiedagen en daarbovenop 13 roostervrije dagen die voor een gedeelte vrij op te nemen zijn;
Mogelijkheid om hybride te werken (twee dagen thuis op basis van fulltime dienstverband);
Reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding;
Mogelijkheid om parttime te werken;
Onderdeel van de CAO Metalektro en een uitgebreide pensioenregeling bij PME;
Inspirerende werkomgeving in een hypermodern pand;
Loopafstand van treinstation Zaltbommel.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever heeft ongeveer 120 medewerkers en is Europees marktleider op het gebied van mobiele weegsystemen voor handpalletwagens, magazijntrucks en vorkheftrucks. Verkoop en ondersteuning vinden plaats via een wereldwijd distributienetwerk. De organisatie excelleert in ondernemerschap, klantgerichtheid en innovatie.
De engineering afdeling bestaat ongeveer uit 10 slimme techneuten met een achtergrond in Mechanica, Elektrotechniek en Software. De Mechanical Engineering team is op dit moment zo’n 5 man sterk en we zoeken voor dit team een nieuwe Mechanical Engineer.

Solliciteren?

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met Eda Demir via telefoon nummer 06  196 229 44. Mailen kan ook naar e.demir@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en de vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.