Mechanical Lead Engineer

On Time Engineers zoekt een Mechanical Lead Engineer voor onze opdrachtgever in Eindhoven. Houd jij van uitdagende vraagstukken die een goed doordacht ontwerp vereisen? Breng je graag je kennis over en vind je het leuk om anderen technisch inhoudelijk te begeleiden? Dan ben jij de voorman/vrouw die we zoeken! Be On Time en reageer nu de vacature nog beschikbaar is.

Let wel, de functie is direct in loondienst van onze opdrachtgever. Dus geen detachering of een tijdelijk contract. Ons doel is om jullie bij elkaar te brengen en de sollicitatieprocedure voor beide partijen zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

 

Over de functie
Als Mechanical Lead Engineer sta je aan de lat van het ontwerp van fijnmechanische constructies voor mechatronische en mechanische producten en machines. Je bent betrokken van specificatie tot en met integratie, dit onderbouw je met ontwerpen, analyses en berekeningen. Daarbij geef je sturing aan ontwerpteams en begeleid je junior mechanical engineers in de projecten en hun ontwikkeling.

 

Wat vragen we?

Als persoon ben je ondernemend, oprecht, creatief en vind je het leuk om je vast te bijten in technisch complexe projecten. Ook vind je het uitdagend om te graven naar de essentie van een probleem en heb je een ‘get it done’ mentaliteit. De overige wensen zijn:

Opleidingsrichting Werktuigbouwkunde op WO niveau, voorkeursrichting precisie mechanica;
5+ jaar relevante werkervaring met hightech en/of medische systemen;
Ervaring in het aansturen van een (klein) team van mechanische engineers;
Ontwerpt mechanische concepten op basis van constructieprincipes;
Je bent in staat om (hand)berekeningen uit te voeren om ontwerprichting te definiëren;
Je bent bekend met onderwerpen uit mechatronische systemen zoals thermische aspecten, dynamica en tolerantie budgettering;
Je bent bekend met productietechnieken gebruikt voor precisie mechanica;
Ervaring met Solidworks is een pré.

 

Onze opdrachtgever biedt

Direct een contract in loondienst van onze opdrachtgever;
Aantrekkelijke salaris met flexibele arbeidsvoorwaarden;
25 vakantiedagen en 6 ADV dagen bij een 40-urige werkweek (hiervan worden er 4 per jaar vastgelegd tussen kerst, oud en nieuw en rond hemelvaart);
Woon-werk verkeer vergoeding o.b.v. 0,19 per kilometer, maximaal 40 km enkele reis;
Een afwisselende functie binnen een sterk dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf;
Uitdagende multidisciplinaire projecten met sterke teamwerk element;
Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding;
Prettige, informele werksfeer met veel ruimte voor eigen initiatief.

Je komt te werken binnen een innovatief en dynamisch bedrijf met de meest uitdagende en technisch complexe projecten in de regio. Daarbij krijg je de kans om in een enthousiast en ondernemend team te werken aan je eigen ontwikkeling. Buiten de uitdagende projecten vind je bij onze opdrachtgever een open en leuke werksfeer, zeer uitgebreide scholingsmogelijkheden en een oprechte groep collega’s. Ook hebben ze activiteiten zoals weekendjes uit, vrijdagmiddagborrel, zomer barbecue en een actieve personeelsvereniging.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever is begin jaren ’90 opgericht. De organisatie ontwikkelt en realiseert hightech systems voor uiteenlopende markten, van semicon equipment en analytische instrumentatie tot medische technologie en algemene machinebouw. Ze zijn een high-end technologie leverancier met op dit moment ruim 800 slimme engineers uit verschillende engineering disciplines.

 

Solliciteren

Heb je na het lezen van onze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met Eda Demir via telefoon nummer 06 – 196 229 44. Mailen kan ook naar recruitment@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en de vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Bij een voldoende match zullen wij binnen twee werkdagen contact met je opnemen.