Business Manager

On Time Engineers is voor onze opdrachtgever in Eindhoven op zoek naar een Business Manager. Ben jij een sales professional met gevoel voor commercie? Vind je het leuk om commercieel verantwoordelijk te zijn voor je eigen eindklanten en voor het identificeren maar ook acquireren van nieuwe klanten? Wil je deel uitmaken van een high tech club, die klant specifieke elektronica en embedded systemen ontwikkelt? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Be On Time en reageer nu de vacature nog beschikbaar is! Voor deze functie krijg je direct een contract van onze opdrachtgever en zijn we een dedicated recruitment partner van dit bedrijf. Ons doel is om jullie bij elkaar te brengen en de procedure voor zo soepel mogelijk te laten verlopen!

 

Over de positie

Als Business Manager ben jij de gesprekspartner op ieder gewenst (technisch) niveau en kan je meedenken met de behoeften van eindklanten om zo tot de juiste oplossingen te komen. De Business Manager werkt actief mee aan marketing gerichte activiteiten en participeert in netwerken.
Je genereert en acquireert nieuwe projecten via actieve acquisitie (warm en koud), onderhoudt bestaande klantcontacten en bouwt deze uit via een actief eigen netwerk. In deze rol wissel je commerciële informatie uit met Project Managers, Engineers en de Directie.  Je werkt nauw samen met de CEO.

 

Acquisitie

Het actief acquireren en het uitbreiden van bestaand netwerk;
Het onderhouden van bestaande contacten en het actief inspelen op vraag;
Het herkennen van veranderingen en kansen op de markt en hiernaar handelen;
Het op de juiste wijze interpreteren van de vraag van de klant en het vertalen van deze vraag in een oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van een offerte.

 

Klantcontacten

Je levert een actieve bijdrage in het onderhouden en uitbouwen van (bestaande) klantcontacten en bent eindverantwoordelijk voor het commerciële gedeelte bij de eindklant, zodanig dat:

Kansen voor nieuwe opdrachten tijdig wordt gesignaleerd en hierop ingespeeld;
De organisatie extern, op een positieve wijze wordt neergezet;
Het uitwisselen van commerciële informatie met Project Managers en Directie mogelijk is;
De verantwoordelijkheid genomen wordt voor het uitbrengen van offertes aan (potentiële) klanten.

 

Ontwikkeling organisatie en anderen

Je levert samen met de Line Managers een bijdrage aan ontwikkeling van Engineers zodanig dat:

De medewerkers worden gestimuleerd om nieuwe producten en toepassingen te ontwikkelen en te bouwen;
De medewerkers de organisatie op een positieve wijze naar buiten brengen op beurzen, presentaties en andere beschikbare media;
De medewerkers gevraagd en ongevraagd advies geven ten aanzien van mogelijke verbeteringen zowel binnen als buiten de organisatie.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Je houdt je actief bezig met persoonlijke ontwikkeling door het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied van techniek en commercie.

 

Functie wensen

Je hebt werk en denkniveau op HBO+ level;
Je beschikt over een technisch opleiding zoals Elektronica, Elektrotechniek, Embedded Software of een aanverwante richting;
Je beschikt over goede marktkennis en neemt aantoonbare commerciële en sociale vaardigheden mee;
Je hebt relevante werkervaring van minimaal 5+ jaar relevante werkervaring als Commercieel Engineer, Lead Engineer of Project Manager;
Communicatief en sociaal vaardig en in staat draagvlak te creëren;
Goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift;
Leergierig en organisatorisch talent;
Woonachtig in Eindhoven of omstreken of bereid hiernaartoe te verhuizen;
In het bezit van rijbewijs B.

 

Onze opdrachtgever biedt  

Een aantrekkelijke salaris;
DIRECT een contract bij onze opdrachtgever;
Een competitief arbeidsvoorwaardenpakket dat is afgestemd op jouw competenties en ervaring;
Minimaal 33 vakantiedagen (oplopend tot 38 dagen);
Winstdeling (10% vast);
Flexibele bonus afhankelijk van totale prestaties (0-16% per jaar);
Uitgebreid pensioen pakket;
Studie mogelijkheden;
Aantrekkelijke woon-werk vergoeding van € 0,38 cent p/km;
Een projectmatige, afwisselende en verantwoordelijke functie;
Een open, collegiale werksfeer in een organisatie in de (industriële) elektronica;
De mogelijkheid om je permanent bij te scholen.

Je komt te werken binnen een innovatief en dynamisch bedrijf met de meest uitdagende en technisch complexe projecten in de regio. Daarbij krijg je de kans om in een enthousiast en ondernemend team te werken aan je eigen ontwikkeling. Buiten de uitdagende projecten vind je bij onze opdrachtgever een open en leuke werksfeer, zeer uitgebreide scholingsmogelijkheden en een oprechte groep collega’s.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever is een high tech bedrijf, bestaande uit zo’n 80 slimme engineers die afkomstig zijn uit Hardware en Embedded hoek. Projecten waar dit bedrijf aan werkt zijn hardware en (embedded) software gerelateerd. Denk hierbij aan nieuwste technieken in radarsystemen om snelheidsduivels te betrappen, nieuwe accu-aangedreven redgereedschappen die nodig kunnen zijn bij bevrijdingsoperaties, ontwerp van flowmeter voor omgeving met straling, etc. Al met al een high tech bedrijf met zeer uitdagende projecten waarbij je als engineer samenwerkt in een hecht team van zeer slimme engineers!

Solliciteren?

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met Eda Demir via telefoon nummer 06  196 229 44. Mailen kan ook naar e.demir@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en de vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.