PLC Software Engineer

On Time Engineers is voor onze opdrachtgever in Uden e.o. op zoek naar een PLC Software Engineer. Wil je onderdeel uitmaken van een bedrijf, die op maat gesneden oplossingen biedt om het energieverbruik te reduceren en milieuvervuiling te beheersen? Wil je werken met de nieuwste technologieën die bijdragen aan een duurzame toekomst en de bescherming van het ecosysteem van onze planeet? Zoja, dan hebben we een match!

Be On Time en reageer nu de vacature nog beschikbaar is! In deze functie krijg je direct een contract van onze opdrachtgever en zijn we een dedicated recruitment partner van dit bedrijf. Ons doel is om jullie bij elkaar te brengen en de procedure voor beide kanten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Over de functie

Wij zijn op zoek naar een PLC Software Engineer die het huidige team komt versterken en zich kan richten op het oplossen van elektrotechnische vragen bij eindklanten. Maar vooral zoeken we een engineer die wil leren en waar we op kunnen bouwen.

Samen met de Manager Engineering bepaal je de planning welke projecten je zelfstandig of in  teamverband gaat uitvoeren. Hierbij kun je denken aan het ontwerpen en/of uitbreiden van elektrotechnische installaties, het inkopen van hardware componenten en het organiseren van  onderaannemers indien nodig. En voor de correcte overdracht maak en verwerk je project  rapportages.

Je hoort wel vaker “In de praktijk leer je het”, daar zijn we geheel mee eens. Vandaar dat je de serviceafdeling ondersteunt. Je lost eventuele elektronische storingen op en past PLC-besturingen aan. Ook bied je meet-regeltechnische oplossingen aan. Het spreekt voor zich dat onze opdrachtgever je hiervoor gaat bijscholen.

 

Wat breng je mee?

Een afgeronde MBO+ of een HBO opleiding binnen een technisch gebied;
Interesse in procestechniek;
Bekend met PLC gestuurde systemen (hardware) of hierin verder wil ontwikkelen;
Lezen, analyseren en wijzigen van PLC – programma’s is een pré (Siemens Tia Portal & S7);
Elektrotechnische schema’s kunnen lezen en tekenen;
Goed in Engelse taal, Nederland is zeer wenselijk maar geen must have;
Proces & Instrumentatie diagram kunnen lezen en tekenen.

De functie klinkt wellicht als de schaap met 5 poten. Wij weten als geen ander, dat veel zaken te leren zijn!  Een gezonde technische basis is het allerbelangrijkste. Naast de technische basis bepaald je persoonlijkheid of en hoe succesvol je wordt. Je bent een teamplayer met klantgeoriënteerde en resultaatgerichte instelling. Als PLC Software Engineer heb je een commercieel gevoel. Nee, je hoeft niet te verkopen, maar wel inspelen op commerciële zaken en deze doorspelen naar verkoop.

Je wordt getypeerd als proactief, georganiseerd, energiek en stressbestendig. En door je goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift weet je correct en duidelijk te communiceren met onze opdrachtgevers. Ook ben je bereid tot reizen om bij eindklanten aan te schuiven (wat soms internationaal kan zijn).

Omdat het géén service rol is, willen we benadrukken dat weekendwerk zelden of niet voorkomt (uitsluitend in overleg en bij hoge uitzondering).

 

Onze opdrachtgever biedt

De functie van PLC Software Engineer is een ideale rol om door te groeien naar bijvoorbeeld Electrical Project Engineer positie binnen de organisatie van onze opdrachtgever. De overige voorwaarden zijn:

Een uitdagende functie in een talentvol team met ruimte voor eigen initiatief;
DIRECT contract met onze opdrachtgever;
Een aantrekkelijk salaris naar gelang kennis en ervaring;
Lease auto;
Flexibele werktijden;
Mobiele telefoonregeling;
Professionele collega’s en een goede werksfeer.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever biedt al 40 jaar op maat gesneden oplossingen om het energieverbruik te reduceren en  milieuvervuiling te beheersen, terwijl de productiviteit en winstgevendheid verhoogd wordt. Hun  systemen zijn toonaangevend in de toepassing van nieuwe technologieën die bijdragen aan een duurzame toekomst, de bescherming van het ecosysteem van onze planeet en voor de toekomstige generaties. De organisatie is een internationale groep van bedrijven gericht op warmteterugwinning, drogingprocesoptimalisatie en luchtverontreinigingscontrolesystemen in een breed scala van  procesindustrieën.
Naast de organisatie in Uden, heeft dit bedrijf ook  ondernemingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje en VK. Het bedrijf wordt gekenmerkt door een open cultuur, een ‘no-nonsense’ mentaliteit en heeft een markt-leidende positie in  doelmarkten verworven.

Solliciteren?

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met Eda Demir via telefoon nummer 06  196 229 44. Mailen kan ook naar e.demir@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en de vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.