Sales Manager

On Time Engineers is voor onze opdrachtgever in Zaltbommel op zoek naar een Sales Manager. Wil jij je technische kennis combineren met commercieel inzicht? Heb je affiniteit met techniek, logistiek en vind je het leuk om relaties binnen Europa op te bouwen en uit te breiden? Dan is dit de uitdaging voor jou!

Be On Time en reageer nu de vacature nog beschikbaar is! Voor deze functie krijg je direct een contract van onze opdrachtgever en zijn we een dedicated business partner van dit bedrijf. Ons doel is om jullie bij elkaar te brengen en de procedure voor beide kanten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Over de functie

De afdeling Sales bestaat uit de disciplines Sales, Verkoop Binnendienst, Service en (Product) Marketing. Het verkoopteam is onderverdeeld in regio’s met een nauwe samenwerking tussen de verschillende afdelingen. Als Sales Manager ligt je focus op OEM-klanten; een klantengroep die weegsystemen verkoopt, maar niet produceert. Een ander focusgebied zal zijn om aan de slag te gaan met nieuwe productgroepen zoals material handling attachment producenten en AGV’s.

Onze opdrachtgever produceert deze maatwerk orders voor de OEM klant en het is aan jou om hier goede afspraken over te maken. In deze rol heb je ook veel contact met de afdelingen Engineering, R&D en Marketing. Onze opdrachtgever heeft een grote groeiambitie met uitdagende omzetdoelstellingen. Men hecht waarde aan jouw ideeën en inbreng waarbij je betrokken wordt bij diverse projecten. In deze rol werk je nauw samen met de International Sales Manager.

 

Wie ben jij?

Een enthousiaste en gedreven Sales Manager met een Europese oriëntatie. Je hebt affiniteit met techniek en logistiek en vindt het leuk om relaties op te bouwen en uit te breiden. In gesprekken met klanten kun je tekeningen lezen en technische zaken begrijpen. Je denkt in mogelijkheden en zoekt samen naar oplossingen. Samenwerken vind je belangrijk en je communiceert veel met je interne collega’s. Je overziet het hele verkoopproces en bent in staat om op meerdere niveaus te communiceren. Je blijft graag op de hoogte van marktontwikkelingen en deelt deze met je collega’s.

 

Wat ga je doen?

Je wordt verantwoordelijk voor het vinden van nieuwe OEM-klanten en voor relatiebeheer van grote bestaande OEM-klanten;
Relaties uitbouwen tot partnerschappen die een win-win situatie creëren;
Frequent reizen naar Europese OEM-relaties;
Verantwoordelijk voor omzet, klanttevredenheid en merkbekendheid;
Onderzoeken van marktontwikkelingen, zowel klant-, product- als prijs gerelateerd;
Het mede opstellen van een verkoopplan en het realiseren van de daaruit voortvloeiende verkoopdoelstelling (KPI).

 

Wat breng je mee?

HBO werk- en denkniveau;
Minimaal 3+ jaar relevante werkervaring in internationale sales binnen een technische en/of logistieke omgeving;
Ervaring met het opzetten en uitbouwen van partnerships;
Ervaring met internationale projecten;
Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse en eventueel Duitse taal;
In staat om zelfstandig te werken en commerciële doelen te bereiken;
Gedreven, sales-gedreven en in staat om te denken in kansen;
Je bent representatief en hebt een professionele verkoopaanpak;
Bereidheid om te reizen binnen Europa (woonachtig in Nederland of Duitsland – voor deze rol hoef je maar 1 keer per week op kantoor in Zaltbommel te zijn, je planning maak je zelf voor de resterende dagen van de week).

 

Onze opdrachtgever biedt

Een maximum salaris range van € 5.200,- bruto per maand, exclusief vakantiegeld;
27 vakantiedagen en daarbovenop 13 roostervrije dagen die voor een gedeelte vrij op te nemen zijn;
Leaseauto;
Jaarlijkse performancebonus met een maximum van 10% van het bruto jaarsalaris;
Mogelijkheid om je planning zelf te organiseren met wens 1 dag in de week vanuit kantoor;
Thuiswerkvergoeding;
Onderdeel van de CAO Metalektro en een uitgebreide pensioenregeling bij PME;
Inspirerende werkomgeving in een hypermodern pand;
Personeelsvereniging voor activiteiten en events.

 

Over onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever heeft ongeveer 120 medewerkers en is Europees marktleider op het gebied van mobiele weegsystemen voor handpalletwagens, magazijntrucks en vorkheftrucks. Verkoop en ondersteuning vinden plaats via een wereldwijd distributienetwerk. De organisatie excelleert in ondernemerschap, klantgerichtheid en innovatie.

Solliciteren?

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen of heb je interesse om te solliciteren? Be On Time en neem contact op met Eda Demir via telefoon nummer 06  196 229 44. Mailen kan ook naar e.demir@on-time-engineers.nl

Indien je twijfels hebt over de match tussen je profiel en de vacature, aarzel dan niet en mail gerust je cv gewoon naar ons door. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.